log problem

Need help? Ask here and someone will help
adcape
Posts: 7
Joined: Sat Sep 09, 2017 4:33 pm

log problem

Post by adcape » Sat Sep 09, 2017 4:39 pm

Hi, i use atmega328p (arduino uno) and i want to simulate g29 in ps4 with a DFGT. Flash the arduino uno with firmware g29 atmega32u4 (can be this the problem?). Config seems ok but the log is this:
windows/gprio.c:23 gprio: failed to set priority class
global option -c with value `LogitechDrivingForceGT_G29.xml'
controller #1: option -p with value `COM4'
now reading arguments for controller #2
subpos flag is set
force_updates flag is set
../common/windows/async.c:344 async_read_timeout: ReadFile failed: timeout expired.
can't read packet header
../common/windows/async.c:344 async_read_timeout: ReadFile failed: timeout expired.
can't read packet header
../common/windows/async.c:344 async_read_timeout: ReadFile failed: timeout expired.
can't read packet header
../common/windows/async.c:344 async_read_timeout: ReadFile failed: timeout expired.
can't read packet header
../common/windows/async.c:344 async_read_timeout: ReadFile failed: timeout expired.
can't read packet header
../common/windows/async.c:344 async_read_timeout: ReadFile failed: timeout expired.
can't read packet header
../common/windows/async.c:344 async_read_timeout: ReadFile failed: timeout expired.
can't read packet header
../common/windows/async.c:344 async_read_timeout: ReadFile failed: timeout expired.
can't read packet header
../common/windows/async.c:344 async_read_timeout: ReadFile failed: timeout expired.
can't read packet header
../common/windows/async.c:344 async_read_timeout: ReadFile failed: timeout expired.
can't read packet header
after close the log and this appears:
cannot open file for writing:
C:\Users\Adrián\AppData\Roaming\gimx-launcher/output
cannot open file for writing:
C:\Users\Adrián\AppData\Roaming\gimx-launcher/outputChoice
cannot open file for writing:
C:\Users\Adrián\AppData\Roaming\gimx-launcher/input
cannot open file for writing:
C:\Users\Adrián\AppData\Roaming\gimx-launcher/inputChoice

thanks!!

User avatar
Matlo
Posts: 4468
Joined: Wed Jul 06, 2011 7:01 am
Location: France
Contact:

Re: log problem

Post by Matlo » Sat Sep 09, 2017 6:42 pm

Hi,
This chip is not compatible.
And please don't double post.
GIMX creator Donate Shop

adcape
Posts: 7
Joined: Sat Sep 09, 2017 4:33 pm

Re: log problem

Post by adcape » Wed Sep 13, 2017 11:50 am

Matlo wrote:
Sat Sep 09, 2017 6:42 pm
Hi,
This chip is not compatible.
And please don't double post.
hi matlo, thanks for reply! i have just received arduino Leonardo, and i have a new problema... :roll: when i'm going to flash appeears a error code: -1

forcing reset using 1200bps open/close on COM7... no new port found

i tryied to reset arduino when i push COM7 but i can't flash the arduino. What can i do?

thanks!! :)

User avatar
Matlo
Posts: 4468
Joined: Wed Jul 06, 2011 7:01 am
Location: France
Contact:

Re: log problem

Post by Matlo » Fri Sep 15, 2017 5:39 am

Hi,
Please post a clear picture of the wiring and describe how you load the firmware.
GIMX creator Donate Shop

adcape
Posts: 7
Joined: Sat Sep 09, 2017 4:33 pm

Re: log problem

Post by adcape » Wed Sep 20, 2017 7:46 am

Matlo wrote:
Fri Sep 15, 2017 5:39 am
Hi,
Please post a clear picture of the wiring and describe how you load the firmware.
ok, when i load the firmware this is the error.
Image

I connect arduino Leonardo, open arduino builder versión 0.9.1. Load the firmware 5.8 EMUG29PS4 atmega32u4 and push COMX (i tried in different port USB COM4, COM5, COM6 and i have the same results). And then appears the error. And i tried also push button reset of board Leonardo when i push COM4.

Thanks for the help!!:)

User avatar
Matlo
Posts: 4468
Joined: Wed Jul 06, 2011 7:01 am
Location: France
Contact:

Re: log problem

Post by Matlo » Thu Sep 21, 2017 6:07 pm

GIMX creator Donate Shop

adcape
Posts: 7
Joined: Sat Sep 09, 2017 4:33 pm

Re: log problem

Post by adcape » Fri Sep 22, 2017 12:18 pm

Matlo wrote:
Thu Sep 21, 2017 6:07 pm
Did you try with gimx-loader?
https://gimx.fr/wiki/index.php?title=DI ... imx-loader
conect only board arduino atmega32u4? or all devices (cp2102, board arduino, dualshock4 and driving force gt)? and after:

Run gimx-launcher.
Click on "Help > Update firmware".
Select a firmware, click on "Load", and follow the instructions.

thanks!

User avatar
Matlo
Posts: 4468
Joined: Wed Jul 06, 2011 7:01 am
Location: France
Contact:

Re: log problem

Post by Matlo » Fri Sep 22, 2017 12:24 pm

First make sure the wiring between the cp210x and the Arduino Leonardo board is correct.
Then start gimx-loader and follow the instructions. The pro micro side equivalent is the Arduino Leonardo.
GIMX creator Donate Shop

adcape
Posts: 7
Joined: Sat Sep 09, 2017 4:33 pm

Re: log problem

Post by adcape » Fri Sep 22, 2017 12:43 pm

Matlo wrote:
Fri Sep 22, 2017 12:24 pm
First make sure the wiring between the cp210x and the Arduino Leonardo board is correct.
Then start gimx-loader and follow the instructions. The pro micro side equivalent is the Arduino Leonardo.
ummm.. this is the log when i load firmaware with gimx loader:

Connecting to programmer: .avrdude: butterfly_recv(): programmer is not responding

avrdude: butterfly_recv(): programmer is not responding
avrdude: butterfly_recv(): programmer is not responding
avrdude: butterfly_recv(): programmer is not responding
avrdude: butterfly_recv(): programmer is not responding
avrdude: butterfly_recv(): programmer is not responding
Found programmer: Id = ""; type =
Software Version = . ; Hardware Version = └.·
avrdude: butterfly_recv(): programmer is not responding
avrdude: butterfly_recv(): programmer is not responding
avrdude: error: buffered memory access not supported. Maybe it isn't
a butterfly/AVR109 but a AVR910 device?
avrdude: initialization failed, rc=-1
Double check connections and try again, or use -F to override
this check.

avrdude: butterfly_recv(): programmer is not responding
avrdude: error: programmer did not respond to command: leave prog mode

User avatar
Matlo
Posts: 4468
Joined: Wed Jul 06, 2011 7:01 am
Location: France
Contact:

Re: log problem

Post by Matlo » Fri Sep 22, 2017 1:39 pm

You may also try to hit the reset button instead of unplugging/replugging the cable.
GIMX creator Donate Shop

Post Reply